Lerretsbilder

Ønsker du å dekorere hjemmet ditt med et elegant og moderne lerretsbilde? Her finner du aktuelle trender og klassiske motiver for enhver smak, i mange størrelser og i høyeste kvalitet. Sortimentet utvides jevnlig med nye, trendy produkter. Lerretsbilder er ikke bare en flott veggdekorasjon, men også en populær gave. Klikk deg gjennom vårt fantastiske utvalg av motiver, filtrer etter f.eks. format, størrelse eller stil, og kjøp dine nye favorittlerretsbilder i dag!

Populære temaer

   
 
 • Bestselgere
 • Nyheter

Kundeanmeldelser


Verdt å vite om våre lerretsbilder

Vi trykker våre lerretsbilder på premium-canvas, et bomulls-blandingsstoff i høy kvalitet. Det tettvevde materialet gjør lerretet motstandsdyktig og svært holdbart. Dessuten er den silkeglansede overflaten svært robust og lettstelt. Samtidig sørger den kontrastrike fargepåføringen for en helt uforlignelig skinnende trykkvalitet. Slik sikrer vi at fargene på veggbildene beholder lyskraften i mange år. Vi ønsker å produsere et bærekraftig produkt, og benytter derfor miljøvennlig UV-blekk for trykking på lerret. Og ettersom vi produserer på bestilling, sparer vi ressurser.I butikken vår finner du lerretsbilder i forskjellige størrelser og formater: Fra mini til XXL, i panoramaformat eller kvadratisk – du velger det trykket som passer best til deg og boligen din. Vi spenner opp lerretstrykkene på høykvalitets blindrammer av massivt grantre. Med den stabile rammen og det integrerte veggopphenget kan bildene henges opp på veggen raskt og enkelt.

Kort sagt: Hos oss finner du førsteklasses kvalitet til riktig pris. Klikk deg gjennom vårt nøye utvalgte sortiment og la deg overbevise!

Print på lerretsduk (360 g/m²) Print på
lerretsduk (360 g/m²)
Maleristil med lerretstruktur Maleristil
med lerretstruktur
2 cm tykk blindramme av tre 2 cm tykk
blindramme av tre
Ferdig til opphenging Ferdig
til opphenging

Kunst på lerret

Vil du ha litt kultur innenfor hjemmets fire vegger? Kikk gjennom de klassiske kunstverkene, du kan kjøpe som lerretsbilder hos oss.

På lerret kommer maleriets store mesterverker perfekt til uttrykk, og kunsttrykk virker spesielt elegante og smakfulle på dette materialet. Enten du foretrekker Klimts «Kysset», Monets «Høystakk» eller van Goghs «Stjernenatt», kan du med våre trykk få kunstverk fra alle verdens kunstmuseer hjem på stueveggen.

Lerretsbilder til stuen

Med lerretsbilder fra oss får du et friskt pust inn i stuen. Bomullstrukturen og den kontrastfulle fargepåføringen skaper et malerisk uttrykk som vekker veggbildene til liv. Det virker ikke bare elegant og kvalitetsbevisst, men vekker også en følelse av hygge og varme – og gjør våre lerretstrykk til den perfekte dekoren i en hjemmekoselig stue.

Du har mange forskjellige muligheter til å integrere lerretsbilder i stuen: Du kan plassere bildene sentralt i rommet som blikkfang, velge motiver som passer til fargen på veggene, eller lage et koselig sittehjørne med ulike lerretstrykk som passer sammen tematisk. Du finner et motiv som passer til alle slags formål, fra stille skoger til frekke dyreansikter – eller rett og slett løvetannfnokker.

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
FSC®-sertifiserte trelister FSC®-sertifiserte trelister
Print on demand Print on demand

På våre veggbilder finner du alt mulig, enten det er superpopulært eller noe helt særegent, fra Afrikas stepper til New Yorks storbyjungel, eller Marilyn Monroes strålende smil. Det er viktig for oss å tilby et stort utvalg, for med det riktige lerretstrykket gjør du ikke bare hjemmet vakrere, men gir samtidig uttrykk for din personlighet.
Du kan derfor leke deg med forskjellige motiver, størrelser og rammer! Og du kan la fantasien løpe fritt: Det er du som bestemmer hva slags stemning du vil fremkalle med veggbildene.

Og hvis du foretrekker klare kanter i hjemmet, bør du kaste et blikk på akrylbildene! Den enkle, glatte overflaten på materialet er spesielt godt egnet for fotografier, og gir hjemmet en moderne stil.

En av våre medarbeidere anbefaler våre lerretsbilder

Bilder av de gamle mestere virker spesielt autentiske på lerret!

Lisa – Posterlounge-teamet

Innrammede lerretsbilder

Selvsagt kan du henge lerretsbildet ditt rett på veggen. Men hvis du vil iscenesette favorittmotivet ditt best mulig, kan du bestille et lerretsbilde med ramme. Det maleriske uttrykket virker elegant og eksklusivt, og med en bilderamme understreker du kvaliteten og stilen. Til lerretsbildene benytter vi skyggerammer. De er spesielt velegnet for å fremheve det plastiske i lerretstrykkene. Det er takket være en liten spalte mellom bildet og rammen – den såkalte skyggefugen. Den sørger for en kraftig dybdeeffekt og lar de trykkede kantene komme til syne.

Med våre bilderammer kan du velge mellom ulike modeller og mange forskjellige farger. Dermed kan du tilpasse rammene perfekt til interiøret. Vi sørger for høy kvalitet: Bilderammene våre er fremstilt av heltre eller aluminium, og selve innrammingen utfører vi for hånd. Når du handler, kan du bestille en ramme som passer perfekt til bildet – så slipper du å lete etter noe passende senere.

Posterlounges produksjonslokaler

Handmade by Posterlounge

Vi stiller svært høye krav til produktkvalitet og service, og produserer selv bildene på lerret i Tyskland, slik at vi kan oppfylle disse kravene. Vi har en egen produksjon som muliggjør individuell print on demand tilpasset dine ønsker, egen innramming av lerretstrykkene og levering av yndlingsbildet ditt hjem til deg i løpet av få dager.

Leter du etter noe bestemt?

Vanlige spørsmål om lerretsbilder


Vanlige spørsmål om lerretsbilder

 1. Hva er et lerretsbilde?
 2. Fordeler
 3. Sammensetning
 4. Egenskaper
 5. Vekt
 6. Levering
 7. Bruksmulighet
 8. Veggfeste
 9. Bærekraftighet
 10. Rengjøring
 11. Opphenging

Et lerretsbilde er et trykket vevstoff (canvas) som trekkes på en blindramme av tre.

Fremsiden av et lerretsbilde
Baksiden av et lerretsbilde på en treblindramme

Lerretsbilder er preget av en særegen tekstilstruktur, som i kombinasjon med en kontrastrik fargepåføring med høy fargemetning skaper en elegant, malerisk stil. Et stort pluss: Den strukturerte overflaten reflekterer ikke, og lerretsbilder passer derfor på alle vegger – uavhengig av lysforholdene.

Våre lerretstrykk er stabile, relative lette og holdbare over lang tid. I motsetning til mange syntetiske materialer er de svært robuste, og naturmaterialene sørger for en behagelig atmosfære i hjemmet. Fargene er lysbestandige og tåler å tørkes av.

De spente blindrammene utfolder en vakker tredimensjonal effekt. Du mottar lerretsbildene klare til opphenging og trenger ingen ramme – men etter ønske kan vi selvsagt levere bildet ditt med en skyggeramme i høy kvalitet.

Vi produserer alle lerretsbilder selv i våre produksjonslokaler i Leipzig i Tyskland. Det skjer i tre trinn:

 • Først trykker vi motivene på store lerretsruller, og skjærer så til bildene ved hjelp av en høyeffektiv kuttekniv.
 • Blindrammene setter vi sammen av enkelte FSC®-sertifiserte trelister, slik at vi kan kombinere alle slags varianter fra 20 × 20 cm til 120 × 180 cm på en fleksibel måte i trinn på 10 cm.
 • Til slutt trekker vi lerretet på en passende blindramme og fester den med stifter. Ved store formater er dette rent håndarbeid, og vi setter eventuelt inn støttespiler for å stabilisere bildet. Mindre formater spennes opp på rammen svært nøyaktig ved hjelp av en maskin.

Selvsagt kontrollerer vi kvaliteten i hvert eneste produksjonstrinn, slik at du skal få et helt feilfritt lerretsbilde i svært høy kvalitet.

Trykket lerretstoff
Montering av treblindrammen
Festing av lerretet
Ferdig monterte lerretsbilder

Lerretstoffet vi benytter, består av en blanding av bomull og polyester med en gramvekt på 360 g/m², som har en opphøyet stoffstruktur som likner på ekte kunstnerlerret. I kombinasjon med fargepåføringen virker den vevde overflaten briljant og levende.

Alle lister i blindrammen består av grantre og er FSC®-sertifisert for bærekraftig skogbruk, og Canon-blekket vi benytter til lerretstrykket er selvsagt sertifisert for bruk i boliger og kontorer.

De er relativt lette. Et lerretsbilde med målene 100 × 100 cm veier for eksempel bare ca. 2,4 kg. De er derfor enkle å henge opp og å ta ned, særlig takket være de medfølgende veggholderne.

Ettersom vi bare produserer på bestilling, trenger vi vanligvis to til tre virkedager for alle produksjonstrinnene i vårt eget kunsttrykkeri. Deretter emballerer vi lerretsbildet ditt trygt og sender det hjem til deg med en pålitelig frakttjeneste.

Lerretsbilder bør ikke komme i kontakt med rennende vann, og heller ikke henges opp i fuktige rom som f.eks. på badet, ettersom luftfuktigheten kan påvirke vevstoffet og blindrammen i tre. Hvis du vil henge opp et bilde på toalettet eller på et lite gjestebad med ventilasjon, er det vanligvis ikke noe problem.

Du kan tørke av lerretsbildet med en fuktig, myk klut uten å skade overflaten.

Ja, vi utstyrer alle lerretsbilder med en eller to veggholdere, avhengig av størrelsen. Dermed kan du henge opp trykkene på veggen på en enkel og grei måte. Den rillede opphengsplaten klemmes eller slås fast under blindrammen, og holder bildet trygt på plass. Derfor trenger du bare en spiker eller en skrue i veggen for å feste holderen. Ettersom bildene er ganske lette, kan de vanligvis henges opp uten hjelp.

Oppheng til lerretsbilder
Oppheng til lerretsbilder

Ja, vi legger stor vekt på at lerretsbildene våre skal være bærekraftige. Det er viktig for oss å vite hvor materialene kommer fra. Derfor kjøper vi inn alle bestanddeler – fra lerret til blindrammer og skyggerammer – fra ansvarsbevisste forretningspartnere som vi har samarbeidet med i mange år.

Grantrevirket som vi benytter til å fremstille blindrammelistene våre CO2-nøytralt i Tyskland, kommer f.eks. fra europeiske skoger og er FSC®-sertifisert for bærekraftig skogbruk. Det miljøvennlige UV-blekket fra Canon inneholder ingen løsemidler, noe som er en stor fordel sammenliknet med annen teknologi.

Vi kaster aldri bort materialer, ettersom vi produserer on demand, altså først når noe bestilles. Dessuten benytter vi uskadde elementer fra returvarer i den grad det er mulig.

Støv og lett smuss kan du fjerne med en støvkost eller en fuktig, myk klut. Trykkene tåler å bli tørket av, men du bør ikke presse for hardt mot lerretsoverflaten.

Fargene er dessuten lysbestandige, og mister ikke fargekraften av litt støvtørking innimellom.

Vi anbefaler deg å først holde lerretsbildet opp foran veggen, slik at du kan avgjøre hva som er den optimale plasseringen. Be noen om hjelp, slik at du kan betrakte bildene på 2–3 m avstand. Når du har bestemt deg for plasseringen på veggen, merker du av et punkt i midten over lerretet. Deretter måler du avstanden mellom overkanten av veggbildet og den rillede opphengsplaten på baksiden (eller den rillede åpningen). Denne avstanden markerer du så under det første merket, og deretter fester du en spiker eller en skrue i veggen der – så kan du henge opp lerretsbildet! Ved store formater gjentar du prosedyren ved den andre veggholderen.

Hvis lerretet eller trerammen har strukket seg ut av form (f.eks. under transport eller fordi tre forandrer seg med omgivelsene), eller ikke henger rett, kan du holde fast bildet på sidene ved hjelp av små spikre. Slå i så fall inn spikeren i veggen på skrått langs kanten, slik at spikeren holder fast bildet og presser det lett inn mot veggen.

Bildevegg med lerretsbilder fra Posterlounge
Bildevegg med lerretsbilder fra Posterlounge