Plakater & posters

Kikk gjennom vårt store utvalg av plakater og postere, og finn den ideelle veggdekorasjonen for ethvert rom. Vi har alt interiørhjertet ditt banker for, fra klassiske kunstverk til moderne illustrasjoner. Velg mellom forskjellige størrelser, stiler og formater, og perfeksjoner ditt nye favorittveggbilde med en av våre håndlagde bilderammer. Utforsk det mangfoldige utvalget av motiver nå!

Populære temaer

   
 
 • Bestselgere
 • Nyheter

Kundeanmeldelser


Verdt å vite om våre plakater i premium-kvalitet

For plakatene våre benytter vi plakatpapir i førsteklasses kvalitet, som er spesielt utviklet for den typen digitaltrykk vi benytter i vårt eget trykkeri. For at du skal ha glede av de nye favorittplakatene dine i lang tid, benytter vi sertifisert blekk som er løsemiddelfritt og UV-resistent, og som er kjennetegnet av briljant farger som holder seg kraftige over tid. På den silkeglansede overflaten kommer de lysende fargene i motivene våre virkelig til sin rett. Takket være trykkematerialer i toppkvalitet og forhøyet fargepåføring har plakatene våre gallerikvalitet.Hos oss finner du dine nye favorittplakater! Velg mellom motiver i farger og svart/hvitt. Foretrekker du miniprints eller XXL-plakater? Med eller uten ramme? Finn de plakatene som passer best til deg og hjemmet ditt!

Print på 250 g/m² premium-papir Print på 250 g/m²
premium-papir
Briljante farger med høy UV-resistens Briljante farger
med høy UV-resistens
Elegant utseende takket være 3 mm bred kant Elegant utseende takket
være 3 mm bred kant
Ulike rammer tilgjengelig Ulike
rammer tilgjengelig

Fra Monet til Klimt: Plakat som stilfull aksent

I butikken vår finner du utallige motiver fra de gamle mestere og andre berømte kunstnere som er blant de mest betydningsfulle i verden. Fra da Vincis «Mona Lisa», og Monets «Vannliljer» til van Goghs «Solsikker» – våre plakattrykk i høy kvalitet er et rimelig alternativ for å få kunstverk fra favorittkunstneren din på veggen hjemme.

Med papir i topp kvalitet og digitale trykkemetoder kan vi reprodusere verk fra historiens mest kjente kunstnere som plakater for deg. Vil du gi hjemmet ditt et stilfullt preg? Finn ditt eget favorittkunstverk og heng det opp som innrammet plakat på veggen! I vårt eget rammeverksted lager vi din ønskeramme nøyaktig passende til bildet ditt.

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Miljøvennlig blekk Miljøvennlig blekk
Print on demand Print on demand

Våre plakater er spesielt velegnet for barnerom, ettersom de kan henges opp veldig raskt og enkelt. Med fargerike tegnestifter, klebestrips eller mønstret washi-tape kan du lett henge opp plakatene på vegger eller andre jevne overflater. Og hvis barnet skulle bli lei av motivene, er de enkle å fjerne og bytte ut med nye favorittbilder. Det er spesielt praktisk når barn vokser og utvikler nye hobbyer, interesser og drømmer. Bla gjennom våre motiver og designs, og bestill barnas nye favorittplakater enkelt og rimelig!

Er du på utkikk etter fine, barnevennlige motiver og vil gjerne prøve ut nye materialer? Som alternativ til plakatene våre anbefaler vi bilder på skumplate til barnerommet. De er lette, stabile og kan tørkes av, og er dermed perfekte for barnehender! Med lett glanset overflate er bilder på skumplate dessuten et riktig blikkfang på ethvert barnerom.

En av våre medarbeidere anbefaler våre plakater

Plasser plakatene på veggen og lim dem fast – så enkelt og raskt gjør du veggene vakre!

Lisa – Posterlounge-teamet

Innrammede plakater – elegante og kvalitative

Hos oss kan du også bestille innrammede plakater, og du kan enkelt og raskt henge opp plakatene på veggen uten boring: Noen plakater utfolder sin virkning spesielt godt når de er rammet inn. Innrammede plakater gjør sterkere inntrykk, ettersom rammen gir motivet mer dybde. Ta med deg galleristemningen hjem og velg dine ønskeplakater med massiv treramme eller aluminiumsramme i høy kvalitet.

Når du har valgt favorittmotivet ditt som plakat velger du en ramme som passer. Etter trykkingen rammer vi inn plakaten for hånd i vårt eget rammeverksted. Vi setter plakaten din i en ramme som passer til interiøret og i den fargen du velger. Kvaliteten er avgjørende for oss, og vi benytter derfor bilderammer av massivt trevirke og aluminium i topp kvalitet. Fronten består av bruddsikkert, antireflekterende akrylglass. Bestill våre plakater med ramme som passer perfekt for deg og ditt personlige galleri!

Posterlounges produksjonslokaler

Posterlove by Posterlounge

Vi elsker kunst – og stiller derfor høye krav til kvaliteten på plakater og veggbilder. I vårt eget kunsttrykkeri kan vi leve opp til våre egne, strenge kvalitetskrav hver eneste dag. Her benytter vi materialer av høyeste kvalitet og trykker på bestilling slik at vi skåner ressurser. Med våre håndlagde rammer kan vi etter ønske gi plakatene dine det lille ekstra – og så er ønskebildet ditt klar til å sendes til deg etter få dager.

Leter du etter noe bestemt?

Vanlige spørsmål om plakater


Vanlige spørsmål om plakater

 1. Hva er en plakat?
 2. Fordeler
 3. Egenskaper
 4. Kant
 5. Avvikende kant
 6. Valg av format
 7. Avvikende format
 8. Opphenging
 9. Ramme
 10. Rammefront
 11. Rammemontering
 12. Opphengssted
 13. Emballasje
 14. Leveringstid
 15. Opplysninger om opphavsrettighetshaver
 16. Holdbarhet
 17. Veggdesign
 18. Rammestørrelse
 19. Krøller/bølger i plakaten

En plakat er et bilde som er trykket på papir, slik at du kan dekorere vegger eller andre overflater med det. Tradisjonelt er plakater dekorative trykk i stort format, som gjerne henges opp på veggen uten innramming. Men hos oss kan du få alle motiver i mange ulike varianter – avhengig av hvilke formater og størrelser du ønsker på dine egne fire vegger.

Til trykkingen av plakatene benytter vi premium-papir i kunsttrykkvalitet.

Det spesielle ved plakatene våre er fremfor alt et fantastisk pris/nytte-forhold: Plakater er det rimeligste alternativet vårt, og likevel får du veggdekor i kunsttrykkvalitet. Takket være digitaltrykk på premium-plakatpapir oppstår en forhøyet fargepåføring som holder svært lenge. Selv etter mange år beholder plakattrykkene de klare fargene.

Plakatene våre trykkes med en elegant hvit kant som får motivene til å virke enda mer eksklusive. Dessuten sørger den 3 mm brede kanten for at plakatene våre kan kombineres med standard bilderammer i tilsvarende størrelser uten å dekke til motivet. Og sist, men ikke minst, er bildene ikke bare enkle å henge opp: De er også enkle å skifte ut dersom du ønsker å fornye veggdekoren.

Vi trykker alle motiver i kunsttrykkvalitet på premium-papir med en gramvekt på 250 g/m². Den bestrøkede overflaten er lett glanset og virker svært elegant i kombinasjonen med den forhøyede fargepåføringen. Ettersom vi benytter UV-blekk i topp kvalitet fra Canon til digitaltrykk, kan du føle deg trygg på at fargene på plakatene holder seg stabile og har svært lang levetid.

Premium-papir
Plakat trykket med UV-blekk

Vi trykker alltid plakatene våre med en 3 mm bred kant innenfor det angitte formatet. Et eksempel: Hvis en plakat har formatet 50 × 70 cm, vil selve motivet ha målene 49,4 × 69,4 cm, ettersom det er en 3 mm bred kant på alle sidene.

Hvis du henger opp plakaten uten bilderamme, vil den hvite kanten gi den et elegant utseende, og motivet fremheves ytterligere. Hvis du velger en plakatramme, blir kanten vanligvis dekket av rammen, avhengig av rammetypen. På denne måten blir ingen deler av motivet tildekket av rammen.

Plakat med 3 mm bred kant
Innrammet plakat

Nei, alle våre plakater trykkes med en 3 mm bred, hvit kant.

Hvis kanten ikke skal være synlig, anbefaler vi å bruke en bilderamme, ettersom den vanligvis dekker over den hvite kanten. Når du bestiller i nettbutikken vår kan du også velge en bilderamme i heltre eller aluminium som fremstilles i vårt eget rammeverksted og inkluderer en opphengsinnretning. Hvis du derimot ønsker å presentere bildet med enda bredere hvit kant, kan du selv lage en passende passepartout.

Vi anbefaler deg å måle opp stedet du vil plassere bildet før du bestiller. Deretter går du frem på følgende måte i nettbutikken:

 • Bestem deg for yndlingsmotivet ditt.
 • Velg «Plakat» som materiale.
 • Velg ønsket størrelse.

Hvis du allerede har en bilderamme, kan du orientere deg etter størrelsen på denne – vi tilbyr mange standardstørrelser fra mini til XXL-formater, som bør passe til disse. Eventuelt kan du velge en plakatramme i nettbutikken som passer til motivet ditt. Vårt produksjonsteam lager rammen for hånd slik at den passer nøyaktig til plakaten din!

Nei, vi trykker bare plakater i de størrelsene som er angitt på de enkelte produktsidene for motivene. Avhengig av motivet og formatet kan du velge mellom en rekke ulike størrelser i plakatbutikken vår – fra kvadratiske trykk (fra 13 × 13 cm) til vanlige plakatstørrelser (f.eks. 50 × 70 cm og 60 × 80 cm), helt opp til XXL-plakater (f.eks. 100 × 150 cm).

Størrelsene våre er vanlige formater som også passer til mange standard-bilderammer. Eventuelt kan du bestille en passende ramme i nettbutikken vår. Hvis du vil bruke en ramme som ikke har standardmål, kan du bestille plakaten i mindre format og så selv utstyre den med en passepartout.

Den enkleste måten å feste plakater på, er med klebeinnretninger som enkelt kan fjernes igjen uten at plakatene kommer til skade. I stedet for tegnestifter, knappenåler eller tape anbefaler vi såkalte posterstrips eller avtakbar heftemasse for å feste plakatene til vegger eller dører. Ved å bruke fargerik washi-tape kan du gjøre bildet til et riktig blikkfang.

Baksiden av en plakat med posterstrips
Festemuligheter for plakatene

For å en mer elegant stil kan man få plakaten rammet inn. I nettbutikken vår finner du håndlagde bilderammer i heltre og aluminium som du kan bestille sammen med plakatene. I stedet for å henge de innrammede plakatene på veggen, kan du også iscenesette dem ved å plassere dem på bildeskinner, hyller eller møbler.

Plakat med bilderamme i naturfarge
Plakat med bilderamme i hvitt heltre

Ja, i nettbutikken vår finner du passende bilderammer for mange plakatformater. Velg favorittrammen din på produktsiden! Våre rammer er fremstilt av aluminium eller heltre i svært høy kvalitet. Fronten består av antireflekterende kunstglass og baksiden er en halvhard fiberplate (MDF).

Våre rammer fremstilles i høy kvalitet i vårt eget rammeverksted, før plakatene rammes inn for hånd.

Fremsiden av en innrammet plakat
Baksiden av en innrammet plakat

Vi leverer en ferdig innrammet plakat klar til opphenging. Det betyr at plakaten er plassert i en ramme med front og bakvegg. Når du har pakket ut den innrammede plakaten, kan du henge den rett opp på veggen.

For å verne fronten benytter vi antireflekterende kunstglass som forhindrer kraftige lysreflekser. Materialet er bruddsikkert og lettstelt, og kan tørkes av med en fuktig klut. Bakveggen består av en stabil, halvhard fiberplate med påmontert opphengsinnretning. Dessuten er våre innrammede plakater fra en størrelse på 50 × 50 cm utstyrt med støvbeskyttelsestape.

Innrammede plakater fra oss får du alltid ferdig til opphenging. Så snart du har mottatt plakaten, kan du straks henge den opp ved hjelp av den formonterte veggholderen. Plakatrammene våre er utstyrt med antireflekterende kunstglass og en stabil fiberplate-bakvegg, fra en størrelse på 50 × 50 cm dessuten med støvbeskyttelsestape.

Våre plakater gjør veggene dine vakrere, og passer aller best innendørs i rom som stuer, soverom og barnerom. For at du skal ha lenge glede av plakaten din, bør du henge den opp i tørre rom og beskyttet mot direkte sollys.

Ved trykking av plakatene passer vi på at trykkene beholder maksimal fargeglans i lang tid, uansett i hvilket rom du henger dem opp. Derfor benytter vi høykvalitets plakatpapir som er spesielt egnet for kunsttrykk og fotografi. Takket være sertifisert UV-blekk blir trykkresultatet fargeekte, robust og aldringsresistent.

Hvordan bestillingen din leveres, avhenger av størrelsen på plakaten: Små formater opptil 30 × 40 cm pakker vi inn i stabile fraktkonvolutter. Alle større formater sendes innrullet i pakkepapir og en fraktrør. I alle tilfeller er plakattrykkene sikret mot å bli brettet eller krøllet, og bildene kommer frem til deg i all sin prakt.

Fraktkonvolutt
Fraktrør

Vi trykker alle veggbilder «on demand», altså rett etter de bestilles. Plakater trykker vi ofte samme dag. Vanligvis er bestillingen klar innen én eller to virkedager. Den antatte leveringstiden vises på produktsiden og i handlevognen.

På alle trykk du kan bestille hos Posterlounge er navnet på kunstneren trykket på. Slik vet du til enhver tid hvem som står bak kunstverket, og kan dele informasjonen med venner og kjente.

Hos Posterlounge finner du ikke bare klassiske motiver fra Monet, Klimt og liknende, men også samtidskunst innen fotografi, maleri og illustrasjon. Vi er stolte over å være en plattform for samtidskunstnere og fotografer. Derfor er det en selvfølge for oss at vi – ikke bare av juridiske årsaker – oppgir navnet på kunstneren som står bak kunstverket på alle våre trykkede produkter.

Kunstnerens navn på trykket

Plakater fra oss beholder fargeglansen i mange år, og er beskyttet mot bleking takket være det UV-resistent blekket vi benytter under trykkingen. Hvis du sørger for å henge opp plakatene innendørs og beskyttet mot direkte sollys, vil du ha glede av våre plakater i mange år.

Plakatvegger kan utformes harmonisk og homogent, eller abstrakt og kontrastfylt, avhengig av hvilke motiver og størrelser du velger. Du kan kombinere små og store bilder med hverandre, og arrangere dem på din egen måte for å skape et helt spesielt uttrykk på veggen. Det kan være symmetrisk og strengt, eller kaotisk og kreativt – grensene setter du selv.

Bildevegg med plakater fra Posterlounge
Bildevegg med plakater i svart-hvitt fra Posterlounge

Hvis du planlegger å designe en plakatvegg, bør du gjøre deg noen tanker om utvalget av motiver og størrelser. I vår plakatbutikk finner du et enormt utvalg av klassiske og samtidige malerier, illustrasjoner og fotografier for ditt personlige utvalg av motiver. Takket være tematiske kategorier og en søkefunksjon er det enkelt å finne passende motiver for komposisjonen av veggbilder.

Når du skal velge bildestørrelser, er det avgjørende hvor mye plass du har til disposisjon. Du kan designe en stor bildevegg over sofaen på stuen, eller bare kombinere tre-fire små veggbilder på barnerommet. Avhengig av hvordan du arrangerer plakatene vil det oppstå ulike effekter. Flere plakater i samme størrelse skaper et harmonisk inntrykk. Hvis du plasserer plakater i ulik størrelse ved siden av hverandre, vil det derimot oppstå et slags kreativt kaos. Enda mer uttrykkssterk vil veggdesignen bli hvis du henger opp plakater med rammer.

Ja, mange av våre plakatformater orienterer seg etter størrelsene på standard bilderammer. Vær oppmerksom på de nøyaktige målene når du bestiller plakaten i nettbutikken vår.

Hvis du vil sette ramme på plakaten din selv, anbefaler vi å legge inn et ekstra ark bak, slik at det blir større trykk mellom fronten og bakveggen. Dermed unngår du at plakaten krøller seg. Ved behov kan du selvsagt også skjære til plakaten selv eller utstyre den med en passepartout.

Vil du gjøre det enda enklere? Bestill en bilderamme for plakaten i nettbutikken når du bestiller plakaten. Da får du plakaten ferdig innrammet og klar til opphenging.

Det kan forekomme at plakatpapiret blir bølgete hvis det er for lite press mellom forsiden og baksiden av rammen. Hvis det er for mye plass rundt plakaten, kan det oppstå høy luftfuktighet og temperaturforandringer som gjør at plakaten krøller seg. For å forhindre dette kan man legge inn flere ark for å fylle opp mellom motivet og baksiden, slik at presskraften øker.