Trebilder

Populære temaer

   
 
 • Bestselgere
 • Nyheter

Kundeanmeldelser


Verdt å vite om våre trebilder

Hvert eneste veggbilde av tre er et unikum: Takket være den individuelle, naturlige trestrukturen og valget av ditt eget favorittmotiv, får du et helt unikt og uforliknelig verk som det bare finnes ett av i verden. Den behagelige følelsen materialet skaper, beholdes gjennom den miljøvennlige fremstillingen av trykkene. Derfor vekker trebilder et naturlig inntrykk. Ingen grunn til å pløye gjennom interiørkataloger: Tretrykkenes naturlige kunstferdighet utfolder sin virkning både i landlig stil, vintage-stil eller mid-century modern, og selvsagt også i boliger med minimalistisk interiør!Treplater av bjørk er lyse og naturlige, og svært velegnet for trykking. Takket være sertifisert UV-blekk oppstår en lys, matt overflate som er fargeekte, robust og lettstelt. Trefinerplatene er limt sammen i en kompleks prosess, slik at tretrykkene får meget lang holdbarhet.

Veggbilder av tre er derfor spesielt velegnet i rom som kjøkken, soverom og stue. Vår print on demand-process gjør dessuten fremstillingen av trebildene svært miljøvennlig.

Trykk på 9 mm tykk finerplate Trykk på
9 mm finerplate
Naturlig tremønster Naturlig
tremønster
Svært lette og stabile Svært lette
og stabile
Ferdig til opphenging Ferdig
til opphenging

Kunsttrykk på tre

Hvis du interesserer deg for kunsttrykk på tre, finner du et rikt utvalg av muligheter i sortimentet vårt. Kunstverker av Paul Klee og Gustav Klimt, samt fargerike tresnitt av Katsushika Hokusai er blant de mest populære motivene, og virker utfolder en spesiell sjarme i form av trebilder. Kikk gjennom vårt enorme utvalg og finn ditt favorittkunstverk som tretrykk – fra landskapsmalerier til markante fotografier eller usedvanlige illustrasjoner og grafikk.

Og det er ikke bare kunstverket selv som vekker oppsikt: Det naturlige tremønsteret gjør hvert eneste trykk til et unikum. Vi produserer på en miljøvennlig måte, og benytter ekte trevirke og fargeekte UV-blekk, slik at du får glede av tre-kunsttrykket ditt i lang tid.

En av våre medarbeidere anbefaler våre trebilder

Veggbilder i tre skaper en varm følelse av velvære i rommene dine.

Divina – Posterlounge-teamet

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Trevirke fra bærekraftig skogbruk Trevirke fra bærekraftig skogbruk
Print on demand Print on demand

Naturnære motiver finner et harmonisk uttrykk på treplater i toppkvalitet. Motiver med kyster og strender, samt blomstermotiver som løvetenner eller andre blomster, passer svært godt. Andre populære temaer er mandalas, ordtak og sitater og dyremotiver som f.eks. hjorter.

Et godt alternativ til trebilder er lerretsbilder, som kan skape en eksklusiv museumsstemning i hjemmet ditt. Det høykvalitative bomullsvevstoffet gir bildene en autentisk malerisk fremtoning – som om du skulle stå foran originalen på et museum.

Posterlounges produksjonslokaler

Handmade by Posterlounge

Fra produksjon til trykking og innramming: Vi fremstiller og bearbeider alle våre produkter i Tyskland. Ettersom vi trykker veggbildene i vårt eget kunsttrykkeri, kan vi selv sikre at kvaliteten blir så høy som vi forventer. Regelmessige kvalitetskontroller, direkte forbindelse med kunstnerne og personlig kontakt med kundene våre er svært viktig i familiebedriften vår.

Leter du etter noe bestemt?

Vanlige spørsmål om trebilder


Vanlige spørsmål om trebilder

 1. Hva er et trebilde?
 2. Fordeler
 3. Vekt
 4. Trykkemetoder
 5. Særegenheter
 6. Egnede motiver
 7. Hele bilder eller enkeltdeler
 8. Tretype
 9. Tremønster
 10. Bruksmulighet
 11. Holdbarhet
 12. Rom
 13. Opphenging
 14. Bærekraftighet
 15. Rengjøring
 16. Trebilde ute av fasong

Våre trebilder består av høykvalitets treplater av bjørkefiner, som trykkes med våre motiver ved hjelp av direktetrykkmetoden. Slik får bildene en lys, glatt og jevn overflate, som er svært robust og lettstelt.

Trebilde detalj
Baksiden av et trebilde

Våre bilder av tre fremstilles på en miljøvennlig måte. Vi anvender bjørkeplater fra sertifiserte kilder, og materialene bearbeides alltid ved vårt anlegg i Tyskland. Vi legger vekt på at trebildene skal være naturlige, og benytter derfor ingen kunststoffer under produksjonen.

Takket være det naturlige tremønsteret blir hvert eneste bilde helt unikt. De nøyaktig sammenføyde kryssfinerplatene gir bildene et helt spesielt utseende langs kantene. På baksiden er det freset inn en veggholder, slik at du kan henge opp veggbildet ditt på en enkel måte.

Veggbilder av tre består av en 9 mm tykk kryssfinerplate. Et trebilde på 100 × 100 cm veier dermed ca. 6 kg.

Trebildene våre trykkes med sertifisert UV-blekk ved hjelp av direktetrykk, og er lysbestandige. Det robuste materialet er lettstelt, kan tørkes av og er svært holdbart.

Detaljbilde av trykk på tre 1
Detaljbilde av trykk på tre 2

Det spesielle med trebilder er det karakteristiske tremønsteret som gjør hvert bilde helt unikt. Trebildene våre er naturlige produkter. Vi passer på at bjørkefinerplatene alltid kommer fra bærekraftig skogbruk. Så snart du mottar bildet, kan du henge det opp ved hjelp av opphengshjelpen på baksiden.

I prinsippet kan alle motiver i nettbutikken vår trykkes på tre. Motiver med mye hvitt er spesielt godt egnet, ettersom disse områdene i bildet fremhever det individuelle tremønsteret. Også bilder med typografiske elementer, store flater eller naturmotiver kan iscenesettes på en virkningsfull måte i form av trebilder. Små og filigrane motiver, fotografier med mange detaljer samt grafikk og illustrasjoner som er usedvanlig fargerike, er derimot mindre egnet for trykking på tre.

Trebilde med typografi
Moderne bilde på tre i en stue

Trebildene våre består av ett eneste materialstykke, slik at motivet trykkes gjennomgående i full størrelse på treoverflaten. Hvis du velger et av våre produkter, får du et komplett trebilde som du straks kan henge opp med den integrerte opphengshjelpen.

Trebildene våre består av kryssfinerplater i høy kvalitet fremstilt av bjørketre. For fremstillingen benytter vi treråvarer som er produsert i tråd med prinsippene for bærekraftig skogbruk. Kryssfinerplatene er limt sammen med lim bestående av fenolharpiks.

De naturlige og alltid forskjellige tremønstrene er selve rosinen i pølsa når det gjelder trebilder. Det dreier seg om diskrete mønstre, noen ganger med små sprekker eller kvisthull, og nettopp dette gjør alle veggbilder i tre til helt unike verk.

Tremønster detaljbilde 1
Tremønster detaljbilde 2

Trebilder er bare egnet for våtrom under visse forutsetninger. Ettersom treverk forandrer seg, kan bildene utvide seg eller endre form ved mye fuktighet. Derfor er bilder av tre best egnet i stuen, på barnerommet, soverommet eller i gangen. På badet, gjestetoalettet eller på kjøkkenet bør du bare henge opp trebilder dersom rommet er godt ventilert. Uansett hvilket rom trebildet henger i, kan du alltids benytte en fuktig klut til å rengjøre den robuste overflaten.

Fargene vi benytter til trebildene har svært lang holdbarhet. Takket være UV-direktetrykk og høy fargepåføring beholder trykkproduktene fargeintensiteten i mange år. Innendørs vil bildene holde seg godt i inntil ti år.

Trebilder er ideelle for innendørs rom som stue, spisestue, soverom, barnerom og gang. Hvis du sørger for god ventilasjon, kan veggbilder av tre også henges opp på kjøkken og bad.

Alle våre trebilder er utstyrt med en utsparing (eller hempe) på baksiden som kan benyttes til opphenging. Slik henger du opp veggbildet:

 • Hold trebildet opp mot veggen der det skal henges, og marker stedet med blyant.
 • Mål avstanden mellom den øvre kanten og holderen på baksiden, og overfør målet til veggen. Ved dette punktet setter du inn en spiker eller en skrue.
 • Etter opphengingen er det bare å justere bildet, så er det ferdig!
Opphenging av trebilder 1
Opphenging av trebilder 2

Når vi velger ut trematerialer, ser vi nøye på både kvaliteten og opprinnelsen til råvarene, for å sikre at de innfrir kvalitetskravene våre. Leverandørene våre produserer alltid bjørkefinerplatene ved hjelp av økologisk og bærekraftig skogbruk.

Trebildene våre er svært lettstelte, og kan tørkes av med en fuktig, lofri klut. For at veggbildene skal holde formen over lang tid, må ikke trebildene henge på vegger som utsettes for direkte sollys, eller i rom med for høy luftfuktighet. En eventuell deformering skyldes ofte for høye temperaturer eller for høy luftfuktighet, og vil bli borte igjen hvis bildene henges opp i andre rom.

Romklimaet kan føre til forandringer og deformering. Faktorer som høy luftfuktighet, høye temperaturer eller mye direkte sollys kan føre til at trevirket forandrer seg.

Vårt tips: Hvis trebildene er lett deformert, eller hjørner stikker ut, kan de fikseres med en liten spiker. Det gjøres ved å slå spikeren inn i veggen rett ved siden av bildet.

Hvis trebildet ditt er sterkt deformert, kan du reklamere produktet hos oss og be om innbytte. Men sjekk uansett romklimaet før opphengingen!